7 Αυγούστου 2009

ΓΑΤΕΣ....ΚΡΗΤΙΚΕΣ!!!

ΣΟΥΔΑ

Πόλεμο στις γάτες από τον Αμερικανό διοικητή

«Κατάληψη» της αμερικανικής βάσης της Σούδας έχουν κάνει... γάτες!

Το πρόβλημα των αδέσποτων τετράποδων, που μαζικά βρίσκονται στον χώρο της βάσης, συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» με τον Ελληνα διοικητή της μονάδας, διοικητή της 115 Πτέρυγας Μάχης.

Αφορμή για τη συνάντηση είναι, όπως καταγγέλλουν οι φιλόζωοι, ότι ο Αμερικανός διοικητής της βάσης θέλει να διώξει τα αδέσποτα, τα οποία όμως δεν δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία της μονάδας, οι εργαζόμενοι της οποίας τα φροντίζουν.

Στη χθεσινή ανακοίνωση του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του συλλόγου μας "Η Προστασία των Ζώων", με τον διοικητή της 115 Π.Μ. Θέμα της συνάντησης, η ύπαρξη πολλών αδέσποτων γατών στην αμερικανική βάση της Σούδας. Είχε προηγηθεί προσπάθεια συνάντησης και με τον Αμερικανό διοικητή της βάσης, η οποία για λόγους ανωτέρας βίας ματαιώθηκε και τον οποίο ευχαριστούμε για τη μη αδιάλλακτη στάση την οποία κράτησε.

Αφορμή της συνάντησης ήταν ο προβληματισμός του Αμερικανού διοικητή σχετικά με την ύπαρξη αδέσποτων γατών και η άποψή του ότι έπρεπε να απομακρυνθούν από τη βάση.

Πριν και πάνω από όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Βλασόπουλο, διοικητή της 115, για την άψογη στάση απέναντί μας, την κατανόηση που έδειξε στο φλέγον θέμα των αδέσποτων ζώων και γενικά στη χώρα μας, αλλά και ιδιαίτερα στη βάση και σε άλλους χώρους ευθύνης του.

Υστερα από ουσιαστική συζήτηση κατανοήθηκε εκ μέρους του ότι τα αδέσποτα ζώα της βάσης, κυρίως γάτες, οι οποίες σημειωτέον είναι όλες στειρωμένες και υπό κτηνιατρική παρακολούθηση, πρέπει να παραμείνουν στον χώρο, όπου βρίσκονται χρόνια τώρα, δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ κανένα πρόβλημα σε θέματα λειτουργίας της βάσης και βρίσκονται υπό την επίβλεψη ομάδας φιλόζωων εργαζομένων στη βάση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η στάση πολιτισμού του διοικητή της 115 Π.Μ. θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και από διοικητές άλλων στρατοπέδων, αλλά και από άλλους φορείς και υπηρεσίες της πόλης μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου