19 Αυγούστου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ?


Τη θλίψη και την αγανάκτησή του για την αποκάλυψη της εν ψυχρώ δολοφονίας των πέντε Κυπρίων εθνοφρουρών από τις δυνάμεις του Αττίλα εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτριος Χριστόφιας, από την Αστυπάλαια των Δωδεκανήσων όπου βρίσκεται προκειμένου να παραστεί στο 10ο Φεστιβάλ του νησιού, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Κύπρο.Η Τουρκία να απεκδυθεί την επεκτατική της πολιτική και να δώσει τη δυνατότητα στον κ. Ταλάτ να συνομιλήσει μαζί μας ως Κύπριος, να βρούμε εμείς οι Κύπριοι την κοινή γλώσσα, να καθορίσουμε την τύχη μας», δήλωσε ο κ. Χριστόφιας.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΛΙΒΟΥΡΗ

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν την κοινή γλώσσα για να λύσουν τα προβλήματα.

«Τα γεγονότα είναι θλιβερά δεδομένου ότι έχουμε την επέτειο της κατάληψης της Αμμοχώστου και επίσης το γεγονός ότι διευκρινίζεται πώς δολοφονήθηκαν πέντε άνθρωποι εν ψυχρώ, αυτό δείχνει ότι ο πόλεμος και οι ακρότητες του πολέμου απ' όπου και αν προέρχονται είναι καταδικαστέες. Ευχή αυτήν την ώρα; Η Τουρκία να απεκδυθεί την επεκτατική της πολιτική και να δώσει τη δυνατότητα στον κ. Ταλάτ να συνομιλήσει μαζί μας ως Κύπριος, να βρούμε εμείς οι Κύπριοι την κοινή γλώσσα, να καθορίσουμε την τύχη μας», δήλωσε ο κ. Χριστόφιας.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δηλώνει ενθουσιασμένος από τις ομορφιές της Αστυπάλαιας. Σήμερα στις 9 το βράδυ ο δήμος του νησιού θα τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη γνωστή καλλιτέχνιδα Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Γιώργο Ανδρέου και Μανώλη Καραντίνη.

Προχθές το απόγευμα στο αεροδρόμιο του νησιού υποδέχθηκαν τον κ. Χριστόφια ο δήμαρχος της Αστυπάλαιας Πανορμίτης Κονταράτος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης. Χθες μετέβησαν στην Αστυπάλαια ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, ο τέως υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ζωίδης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ" ΤΑΛΑΤ;
1) Ήσαν οι ενόπλοις συνάδελφοι του κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ: Ένοπλος, του λόγου του, με αυτόματο «Τόμσον» το 1974, «μουτζαχίντ» της ΤΜΤ. Που κι ο ίδιος ενσωματώθηκε στις μονάδες εισβολής. Και που δήλωνε στην εφημερίδα «Ζαμάν», 24.9.2006, την υπερηφάνεια του για το ένοπλο παρελθόν του στον 77 λόχο της ΤΜΤ, για την εκπαίδευσή του από Τούρκους αξιωματικούς του Γ.Ε.Π. στον Άγιο Ιλαρίωνα και για τις υπηρεσίες του στις πολεμικές επιχειρήσεις των μονάδων του Αττίλα το 1974. Υπηρεσίες για τις οποίες, ο κ. Ταλάτ είχε πει, με πολύ νόημα, στη «Ζαμάν» ότι, «αυτά είναι πράγματα που δεν μπορούν να λεχθούν» (γιατί άραγε;).ΣΗΜΕΡΙΝΗ

2) Ο Μ Ω Σ ο κ. Ταλάτ υπήρξε «μουτζαχίντ» της ΤΜΤ. Εκπαιδεύτηκε στον Άγ. Ιλαρίωνα από αξιωματικούς του Γραφείου Ειδικού Πολέμου και υπηρέτησε στον 77 λόχο της ΤΜΤ. «Με το βιβλίο το πρωί, με τ' όπλο στο χέρι τα βράδια», όπως ο ίδιος διαφήμιζε το ένοπλο παρελθόν του, στη «Ζαμάν» 24.9.06. Και είπε ότι «είναι πράγματα που δεν λέγονται», όταν η εφημερίδα τον ρώτησε για την ένοπλη δράση του ως «μουτζαχίντ» στις επιχειρήσεις μαζί με τις μονάδες εισβολής το 1974. Κερυνειώτες Ε/κ αιχμάλωτοι θυμούνται και τα νταηλίκια του Ταλάτ όταν, ένστολος και οπλισμένος με «Τόμσον», τους έλουσε μια «βραστή ΚΕΑΝ» στον αστυνομικό σταθμό Κερύνειας, που ψοφισμένοι της δίψας τού ζήτησαν νερό!ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου