15 Αυγούστου 2009

ΟΙ ΝΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΔΟΥΣΕ Ο ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ γινανε καπετανιοι!

Posted: 14 Aug 2009 10:12 AM PDT

Στον ύφαλο Κουτσόμπα, που βρίσκεται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, κοντά στο Καστελόριζο, χτύπησε χθες Πέμπτη η τουρκική κορβέτα Μποντρούμ F-501, με αποτέλεσμα από το χτύπημα στα βράχια να κοπεί από την καρίνα η συσκευή ανθυποβρυχιακού πολέμου (Sonar). Πιθανόν δε να χτύπησε στα βράχια και η προπέλα του σκάφους.

Όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος των Νέων, όλη τη νύχτα χθες, σύμφωνα με τοπικές πηγές, βατραχάνθρωποι του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έκαναν καταδύσεις στο σημείο και εντόπισαν την συσκευή την οποία και θα ανασύρουν τις επόμενες ώρες με ειδική επιχείρηση.

Οι άνδρες των ΟΥΚ έκαναν δεκάδες καταδύσεις προκειμένου να χαρτογραφήσουν με ακρίβεια το στίγμα και την ιδιομορφία της ξέρας, έτσι ώστε να σχεδιασθεί με ακρίβεια η επιχείρηση ανάσυρσης της συσκευής. Οι βατραχάνθρωποι διαπίστωσαν και ίχνη από άλλη πρόσκρουση, η οποία πιθανόν να προέρχεται από την προπέλα του τουρκικού σκάφους.

Να σημειωθεί ότι όπως είχαν αποκαλύψει προχθές «ΤΑ ΝΕΑ» η κορβέτα Μπουντρούμ και δύο αρματαγωγά επί σχεδόν ένα διήμερο έπαιζαν «κρυφτούλι» στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Ρω, καθώς και στον απέναντι τουρκικό λιμένα Κας. Στην περιοχή είχαν κάνει την εμφάνισή τους και τρία – τέσσερα φουσκωτά η παρουσία των οποίων πιθανόν να σχετίζεται με την πρόσκρουση της κορβέτας στην ελληνική ξέρα. Η τουρκική δραστηριότητα παρακολουθείτο διακριτικά από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, καθώς είχε κριθεί μη συνηθισμένη η παρατεταμένη παρουσία τους στην περιοχή. Τα τρία σκάφη προέρχονταν από λιμάνι της κατεχόμενης Κύπρου, μέσω Αττάλειας, όπου είχαν μεταβεί για την επέτειο του Αττίλα.

* Στις 15:40 το περιστατικό δημοσιοποίησε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), σημειώνοντας ότι εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν την συσκευή.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου