20 Οκτωβρίου 2009

"ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ,ΡΕ,ΠΟΥ ΠΑΜΕ????"που θαλεγε και ο Αυλωνιτης!!!

Εγκαινιάσθηκε δρομολόγιο Αθήνα - Σμύρνη - κατεχόμενα Η Τουρκία ξεγέλασε την Ελλάδα, που είχε προειδοποιηθεί

Bookmark and Share
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗτης Νέας Δημοκρατίας και η τότε Υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, συναίνεσαν να ξεκινήσουν πτήσεις στον άξονα Αθήνα- Σμύρνη- κατεχόμενα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», πρόκειται για το αντάλλαγμα που αξίωσαν και έλαβαν οι Τούρκοι προκειμένου να επιτρέψουν στην Αegean να ξεκινήσει πτήσεις προς την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την αθηναϊκή εφημερίδα, προτού ακόμη συμπληρωθεί μία εβδομάδα από την έναρξη των δρομολογίων στη γραμμή Αθήνα-Σμύρνη, οι χειρότεροι φόβοι της ελληνικής διπλωματίας, ότι η Άγκυρα θα αξιοποιήσει την παραχώρηση άδειας στη γραμμή Αθήνα-Σμύρνη για να εκτελεί πτήσεις από την ελληνική πρωτεύουσα (με ενδιάμεσο σταθμό τη Σμύρνη) και προς τα κατεχόμενα, επιβεβαιώνονται.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η τουρκική αεροπορική εταιρεία «Ρegasus» διαφημίζει ήδη στην ελληνική αγορά ότι οι επιβάτες που επιλέγουν τα αεροσκάφη της, τα οποία συνδέουν την Αθήνα με τη Σμύρνη, μπορούν να συνεχίσουν την πτήση τους με ανταποκρίσεις στο «εσωτερικό» δίκτυο της Τουρκίας. Οι πόλεις στις οποίες μπορούν να ταξιδέψουν οι Έλληνες (αλλά και όσοι επισκέπτες επιλέγουν την «Ρegasus») περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα Άδανα, την Άγκυρα, αλλά και τη Λευκωσία! Και επειδή ως γνωστό το αεροδρόμιο Λευκωσίας δεν λειτουργεί από το 1974 και εντεύθεν, είναι προφανές ότι οι Τούρκοι αναφέρονται στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ελλαδικού ΥΠΕΞ είχαν προειδοποιήσει για την επερχόμενη δυσμενή εξέλιξη.

Σε προπαρασκευαστική σύσκεψη στις 4 Ιουνίου, οι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είχαν μεταφέρει το τουρκικό αίτημα να παραχωρηθεί η δυνατότητα στους «διορισμένους» αερομεταφορείς των δυο χωρών «να προβαίνουν σε συνεκμετάλλευση των δρομολογίων που θα προβλέπονται από αυτό». Διαβλέποντας την παγίδα, οι αρμόδιοι διπλωμάτες της Α4 Διεύθυνσης Ελληνοτουρκικών Σχέσεων αντέδρασαν. «Η Α4 Διεύθυνση παρατήρησε ότι ως προς το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η παράμετρος πραγματοποίησης πτήσεων από τουρκικούς αερομεταφορείς στην κατεχόμενη Κύπρο», υπεδείκνυαν οι διπλωμάτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μάκη Πολλάτου, στην πανηγυρική πρώτη πτήση προς την Αθήνα (την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου), στο αεροσκάφος που απογειώθηκε από τη Σμύρνη επιβιβάσθηκε και ο Τζεσούρ Σερτ, ο δημοσιογράφος ο οποίος το 1996 κατέβασε από τα Ίμια την ελληνική σημαία και ύψωσε την τουρκική.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου