14 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΝΗ-ΡΟΥΛΗΔΕΣ!!!

Παραπομπή υπαλλήλου της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας (ΜΙΤ) για εκβιασμό


Υπάλληλος της ΜΙΤ συνελλήφθη επ' αυτοφόρω να παίρνει 10.000 δολάρια από επιχειρηματία, για να εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο από το ΡΚΚ.

Όλα συνέβησαν στις 29 Ιουλίου 2009, όταν ο υπάλληλος της ΜΙΤ, T.Ç., επισκέφθηκε τον επιχειρηματία A.D. στο σπίτι του, για να τον ενημερώσει ότι η τουρκική μυστική υπηρεσία διέθετε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος ήταν στη λίστα των ατόμων που είχε στοχοποιήσει το ΡΚΚ, με σκοπό να τους δολοφονήσει, ως τιμωρία για αντικουρδική δράση.
Συγκεκριμένα, ο T.Ç. ανέφερε στον επιχειρηματία ότι το όνομά του ήταν τρίτο στην κατάσταση των 'μελοθανάτων', με το αιτιολογικό ότι ο αδελφός του ήταν πιλότος στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και με τη συμμετοχή του στις επιχειρήσεις στο τουρκικό Κουρδιστάν, είχε προκαλέσει μεγάλες απώλειες στους Κούρδους. Ο υπάλληλος της ΜΙΤ πρότεινε στον επιχειρηματία να μεσολαβήσει για να αφαιρεθεί το όνομά του από τη συγκεκριμένη λίστα μελοθανάτων, έναντι του ποσού των 250.000 δολαρίων.
Ο εκβιαστής υπάλληος της ΜΙΤ είπε στον επιχειρηματία:
"
Ο μεγάλος σου αδελφός είναι πιλότος και όταν υπηρετούσε στη ΝΑ Τουρκία προκάελσε μεγάλες απώλειες στο ΡΚΚ. Για το λόγο αυτό τον έχουν τοποθετήσει τρίτο στην κατάσταση των ατόμων που θα εκτελέσουν. Πρώτα θα χτυπήσουν εσένα στα πόδια, μετά θα σου ζητήσουν λεφτά και μετά θα σε σκοτώσουν".
Στη συνέχεια ο T.Ç. είπε ότι μπορεί να ακσήσει την επιρροή του και να τον σβήσουν από τη λίστα, έναντι 250.000 δολαρίων. Πρώτα ζήτησε να του δοθούν 100.000 δολάρια και στη συνέχεια τα υπόλοιπα. Σύμφωνα με την κατάθεση του επιχειρηματία, του δόθηκε διορία δυο ημερών για να το σκεφθεί. Στο διάστημα αυτό ο επιχειρηματίας έβαλε σύστημα καμερών στο σπίτι του και όταν μετά από δυο ημέρες (1 Αυγούστου) έγινε η δεύτερη συνάντηση, την έγγραψε σε βίντεο. Στη συνάντηση αυτή ο υπάλληλος της ΜΙΤ έριξε την πρώτη δόση από τις εκατό στις δεκαπέντε χιλιάδες. Στις 3 Αυγούστου ο υπάλληλος της ΜΙΤ ζήτησε να συναντήσει και πάλι τον επιχειρηματία και η συνάντηση έγινε σε ένα καφενείο, στη συνοικία Sultanahmet, στην Κωνσταντινούπολη. Ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Εγκλημάτων, της Ασφάλειας, η οποία διεύθυνση ζήτησε και εξασφάλισε άδεια παρακολούθησης και καταγραφής εικόνας και συνομιλιών σε ανοιχτό χώρο με ειδικό όχημα, από το αρμόδιο δικαστήριο. Μετά από όλα αυτά έγινε η συνάντηση, στην οποία ο υπάληλος της ΜΙΤ συνελήφθη επ' αυτοφόρω να παίρνει τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον εκβιαζόμενο επιχειρηματία.
Ο T.Ç., που υπηρετεί στη ΜΙΤ ως υπάληλος παρακολούθησης, κατά τη σύλληψή του απέρριψε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι πρόσφατα έκανε μετακόμιση και ζήτησε από τον επιχειρηματία δάνειο 15.000 δολαρίων για να αλλάξει την επίπλωση του σπιτιού του.
Ο εισαγγελέας υπηρεσίας παρέπεμψε τον συλληφθέντα στο δικαστήριο, με το αίτημα να συλληφθεί.
Η εισαγγελεία απέρριψε το αίτημα του εισαγγελέα, κάτι που έκανε και το δεύτερο κλιμάκιο, μετά από αίτηση αναίρεσης της απόφασης της εισαγγελείας, που κατέθεση ο εισαγγελέας υπηρεσίας. Τελικά η εισαγγελεία παρέπεμψε σε δίκη τον υπάλληλο της ΜΙΤ με την κατηγορία της απόπειρας εξασφάλισης χρηματικού κέρδους, αναρμοδίως. Η δίκη θα γίνει τις επόμενες ημέρες στο Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.
Πηγή: Σαμπάχ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου