10 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΑΠ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ,.

Δέκα οι νεκροί στις μάχες του τουρκικού στρατού με το ΡΚΚ

Posted: 09 Sep 2009 07:46 AM PDT

Στους δέκα ανήλθαν οι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες στις μάχες που ξέσπασαν από χθες σε τρεις διαφορετικές περιοχές του τουρκικού Κουρδιστάν μεταξύ μονάδων του τουρκικών στρατού και των ανταρτών του ΡΚΚ.
Μετά το θάνατο οκτώ στρατιωτών στις χθεσινές συγκρούσεις στο Έρουχ και την Τσουκούρτζα, όχημα του τουρκικού στρατού που έκανε περιπολίες στην περιοχή Μπάσκαλε του νομού Βαν, προσέκρουσε σε νάρκη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δυο στρατιώτες και να τραυματιστούν άλλοι έξι.
Μετά το ξέσπασμα των συγκρούσεων ο τουρκικός στρατός έστειλε αερομεταφερόμενες μονάδες καταδρομών από την Καισάρεια (έδρα ταξιαρχίας αλεξιπτωτιστών) στο Χακιάρι, με σκοπό να παρεμποδίσουν τις διεισδύσεις των ανταρτών του ΡΚΚ από την περιοχή του Βορείου Ιράκ (Νότιο Κουρδιστάν) στο Βόρειο (τουρκικό) Κουρδιστάν.
Οι χθεσινές και σημερινές συγκρούσεις των τουρκικών στρατευμάτων με τις μονάδες των Κούρδων ανταρτών είναι οι πρώτες μετά από μια περίοδο εκεχειρίας που διήρκεσε περισσότερο από έξι μήνες.
Το διάστημα αυτό η τουρκική κυβέρνηση διεξάγει άτυπες διαρπαγματεύσεις με την κουρδική πλευρά, με σκοπό την εξεύρεση πολιτικής λύσης στο Κουρδικό Ζήτημα.
Το ξέσπασμα των συγκρούσεων, σύμφωνα με έκθεση της τουρκικής ασφάλειας που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, οφείλεται στην απόφαση της ηγεσίας του ΡΚΚ να ασκήσει πίεση στην τουρκική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να αποκλείσει εντελώς τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν και το ΡΚΚ από τις συζητήσεις που γίνονται για την επίλυση του Κουρδικού και να προβεί σε επιφανειακές ρυθμίσεις που θα έχουν ως αποκλειστικό στόχο την εξουδετέρωση του ΡΚΚ και του ένοπλου αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου