1 Σεπτεμβρίου 2009

Νεα απ το μετωπο.

ΤΟ 5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΡΚΚ


Πραγματοποιήθηκε το 5ο Συνέδριο του «HPG» (HEZAN PARASTINA GEL).

Μεταξύ 11 και 24 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το 5ο Συνέδριο της ένοπλης πτέρυγας του ΡΚΚ στο όρος Καντίλι στο Βόρειο Ιράκ, με την συμμετοχή 150 στελεχών.

Κύριο θέμα του 5ου Συνεδρίου ήταν η ανάλυση του ένοπλου αγώνα και η αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων των Κούρδων ανταρτών.

΄Εγινε ευρεία ανάλυση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του 2007-2008, και αναλύθηκαν οι μεγάλες μάχες στις περιοχές Gabar και Tezvan στο Βόρειο Ιράκ, όπου οι Τουρκικές Ειδικές Δυνάμεις, υπέστησαν συντριπτικές ήττες.

Επίσης, αναλύθηκαν τα δεδομένα της πολυήμερης μάχης της κοιλάδας του Zap όπου κι εκεί ο Τουρκικός Στρατός, υπέστη πανωλεθρία με αποτέλεσμα την διακοπή των επιχειρήσεων.

Ελήφθησαν αποφάσεις που αφορούν τον ένοπλο αγώνα των Κούρδων.

Υιοθετήθηκε η απόφαση της 7ης Ολομέλειας του Kongra Gel για παροχή «αμνηστίας» σε όσους Κούρδους συμμετέχουν στους «φρουρούς χωριών», και υποστηρίζουν τις δυνάμεις του Τουρκικού Στρατού.

΄Ελαβαν χώρα τιμητικές εκδηλώσεις για τους πεσόντες στις μάχες κούρδους μαχητές.

Συμπερασματικά, το ΡΚΚ δεν προτίθεται να καταθέσει τα όπλα και να διακόψει τον ένοπλο αγώνα, παρά τις εξαγγελίες της Τουρκίας, τις οποίες χαρακτηρίζει, «άνευ περιεχομένου».

Το ΡΚΚ αποδέχεται ως μόνο συνομιλητή για πιθανές διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους τον φυλακισμένο Ηγέτη του Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου