23 Ιουνίου 2009

ΙΔΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

8 χιλιάδες Κούρδοι υποχρεούνται να εγκαταλείψουν τη Γερμανία το αργότερο σε 2-3 μήνες.-

Η Γερμανία ζήτησε από 8 χιλιάδες Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες, στους οποίους είχε χορηγήσει άδεια προσωρινής παραμονής, να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν υπάρχει καμία διάκριση ή πίεση κατά των Κούρδων στην Τουρκία.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών έστειλε επιστολές σε 8 χιλιάδες άτομα Κουρδικής καταγωγής, που είχαν αιτηθεί την χορηγία, πολιτικού ασύλου ισχυριζόμενοι πως υπάρχει πολιτική καταπίεση, διώξεις, καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στερήσεις πολιτικών δικαιωμάτων ελευθεριών κλπ, εις βάρος των Κούρδων στην Τουρκία, και στους οποίους είχε χορηγηθεί άδεια προσωρινής παραμονής και τους ζήτησε να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Στις επιστολές που στάλθηκαν στους Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες, απαιτήθηκε να επιστρέψουν στην Τουρκία, αφού όπως σημειώθηκε, «δεν υπάρχει καμία πολιτική διάκριση ή πίεση σε βάρος των κουρδικής καταγωγής πολιτών στην Τουρκία και ζουν σε καλές συνθήκες».

Πολλοί Κούρδοι προσέφυγαν στα περιφερειακά δικαστήρια της Γερμανίας και ορισμένες υποθέσεις προωθήθηκαν σε ανώτερα Γερμανικά δικαστήρια.

Το Γερμανικό Ανώτατο Δικαστήριο πάντως είπε τον τελευταίο λόγο με την παρακάτω απόφαση:

"Όπως φαίνεται και στις εκθέσεις της Ε.Ε., δεν υφίστανται μαζικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία κατά των ατόμων με κουρδική καταγωγή. Δεν είναι αντιμέτωποι με βία και πολιτική παρακολούθηση. Είναι νόμιμο να σταλούν πίσω στην Τουρκία οι αιτητές πολιτικού ασύλου, δεν έχουν πρόβλημα να επιστρέψουν".

Οι 8 χιλιάδες Κούρδοι πρέπει να εγκαταλείψουν τη Γερμανία το αργότερο σε 2-3 μήνες.

Η Τουρκία, με δεκάδες διαβήματά της και έντονες παραστάσεις, προς την Γερμανία, πίεσε αφόρητα και πέτυχε την έκδοση της απόφασης απέλασης της Γερμανικής Δικαιοσύνης, εναντίων των Κούρδων πολιτικών προσφύγων.

Σημαντικός ήταν ο ρόλος των ΗΠΑ, οι οποίες σε πλήρη συντονισμό με τους Τούρκους, πίεζαν τους Γερμανούς, σε κάθε επίπεδο για τις απελάσεις αυτές.

Ως πρόσχημα και κύρια αιτία, προβλήθηκε πως οι 8 χιλιάδες Κούρδοι, είναι υποστηρικτές του ΡΚΚ και άλλων «τρομοκρατικών οργανώσεων».

Εκατοντάδες Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες, χαρακτηρίστηκαν ως «τρομοκράτες» ή «ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» ή «υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ» κλπ.

Πολλές δεκάδες ακόμη χαρακτηρίστηκαν, ως «ύποπτοι για υποστήριξη σε ακραίες Ισλαμικές οργανώσεις» κλπ.

Οι ΗΠΑ εδώ και τουλάχιστον 3 μήνες, έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου μυστική επιχείρηση, καταγραφής των Κούρδων πολιτικών προσφύγων και μεταναστών, για λογαριασμό της Τουρκίας. Εξασκούν αφόρητες πιέσεις στις Κυβερνήσεις των Χωρών της ΕΕ κυρίως, να απελάσουν τους Κούρδους με συνοπτικές διαδικασίες και αβάσιμες κατηγορίες.

Μετά την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Μ. Ομπάμα, οι ΗΠΑ προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να συνδράμουν τις τιτάνιες προσπάθειες της Τουρκίας, για την πάταξη και εξάλειψη του Κουρδικού προβλήματος.

Η Τουρκία ελπίζει πως με την βοήθεια των ΗΠΑ, θα καταφέρει να αποδυναμώσει το ΡΚΚ και άλλες Κουρδικές οργανώσεις στην Ευρώπη, και ταυτόχρονα εντείνει τις πολεμικές της επιχειρήσεις εναντίων των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών.

Επίσης, προσπαθεί με αλλεπάλληλες και συνεχείς διώξεις σε βάρος στελεχών του νομίμου Κουρδικού πολιτικού κόμματος DTP, να το διαλύσει.

Η Τουρκία, στηριζόμενη στις ΗΠΑ, ευελπιστεί πως θα «λύσει» του μέγιστο Κουρδικό πρόβλημα, με μεθόδους και μέτρα σκληρής καταστολής και διώξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου