7 Ιουνίου 2009

ΟΤΑΝ ΤΑ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΑ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ!!!!

«Διαπιστώθηκαν διαφορές»
«Η δική μου θέση δεν προβλέπει την ενσωμάτωση στην ΕΕ της Τουρκίας» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, παραμονή των ευρωεκλογών.
Οι δύο ηγέτες παρευρέθηκαν σε εκδηλώσεις για την 65η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες, μετά από συνομιλίες στην πόλη Καέν, δήλωσαν ότι διαπιστώθηκαν «διαφορές» στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), ως προς τους τρόπους με τους οποίους στο μέλλον η Τουρκία μπορεί να ενσωματωθεί στην ΕΕ.
Ωστόσο, και οι δύο εξέφρασαν την άποψη ότι η Τουρκία αποτελεί μία «γέφυρα» μεταξύ Ανατολής και Δύσης, όπως διευκρίνισε ο Γάλλος πρόεδρος.
«Εκεί όπου έχουμε διαφορά, είναι οι τρόποι. Η παραδοσιακή επίσημη αμερικανική θέση είναι η (τυπική) ενσωμάτωση στην ΕΕ. Ήταν η θέση των προέδρων Μπους και Κλίντον, όλων των Αμερικανών προέδρων. Η δική μου θέση δεν προβλέπει την ενσωμάτωση στην ΕΕ της Τουρκίας», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.
«Ας σκεφθούμε: ένας κοινός χώρος για οικονομική δραστηριότητα και ασφάλεια ανάμεσα σε Ευρώπη, Ρωσία, Τουρκία. Διαφέρουμε ως προς τους τρόπους κι όχι ως προς τον σκοπό, δηλαδή ότι η Τουρκία χρησιμεύει ως γέφυρα μεταξύ Δύσης και Ανατολής» επέμεινε ο πρόεδρος Σαρκοζί.
Ο Ν.Σαρκοζί πρόσθεσε ότι εξέφρασε στον Αμερικανό πρόεδρο την άποψη πως για τον ίδιο «είναι πολύ σπουδαίο η Ευρώπη να έχει τα σύνορά της, υπό την έννοια ότι η Ευρώπη για τον πλανήτη έχει έναν ρόλο σταθεροποίησης, που δεν θα μπορέσω να αφήσω να καταστραφεί».
Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τουρκία τον Απρίλιο, ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να υποδεχθούν την Τουρκία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου