21 Ιουνίου 2009

ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο είναι η καλύτερη περίσταση για τους Βρετανούς και το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο σπίτι τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Με αυτά τα χαρακτηριστικά λόγια τα 17 μέλη των Επιτροπών Επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, που εκπροσωπούν 15 χώρες και βρίσκονται στην Αθήνα, έδωσαν συνέντευξη Τύπου κατά την οποία και ανακοίνωσαν τις ενέργειές τους για το προσεχές χρονικό διάστημα.
Ο πρόεδρος των επιτροπών, Ντέιβιντ Χιλ, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την προσπάθεια καθιέρωσης Ημέρα Παρθενώνα κάθε χρόνο μέσα στον Ιούνιο, ενώ θα ξεκινήσει και μεγάλη καμπάνια με τη φράση "why not" (γιατί όχι).
Επίσης, το προσεχές χρονικό διάστημα θα γίνουν δημοσκοπήσεις, ενώ θα συγκεντρωθούν και υπογραφές στήριξης στο αίτημα της επιστροφής.
"Τα Μάρμαρα είναι σαν τα παιδιά μας, σαν να τα απαγάγουν και να τα δίνουν πίσω για τρεις μήνες", είπε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Χιλ απαντώντας στην υπεύθυνη επικοινωνίας του Βρετανικού Μουσείου που έκανε λόγο για τρίμηνο δανεισμό των Μαρμάρων στην Αθήνα.
Να σημειωθεί ότι βρίσκονται στην Ελλάδα μέλη από την Αυστραλία, τη Βραζιλία, το Βέλγιο, την Ελβετία, την Κύπρο, τη Γερμανία, τον Καναδά, τη Φινλανδία, τη Ν. Ζηλανδία, την Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σερβία, την Ισπανία και τη Σουηδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου