8 Νοεμβρίου 2009

ΝΕΟ-ΝΕΝΕΚΟΣ.

Ως εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της Ευρωπαϊκής Γυμναστικής Ομοσπονδίας ο Δημήτρης Δημητρόπουλος στις σημερινές εκλογές της UEG στο Τελ Αβίβ, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση της ελληνικής αποστολής που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Ισραήλ. «Πώς είναι δυνατόν Έλληνας πολίτης να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος μίας χώρας που έχει αναγνωριστεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος σαν Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Υπάρχει θέμα ουσιαστικό, αλλά και ηθικό», τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης και συμπληρώνει: «Μέχρι σήμερα το πρωί (σ.σ.: χθες) γνωρίζαμε ότι θα διεκδικούσε το χρίσμα ως εκπρόσωπος της Μολδαβίας, αλλά τελικά οι Μολδαβοί τελευταία στιγμή απέσυραν τη στήριξή τους προς το πρόσωπό του και στο προσκήνιο ήρθαν οι Σκοπιανοί.

’’Ο κ. Δημητρόπουλος θα είναι εκπρόσωπος – υποψήφιος από την Ομοσπονδία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας’’, ειπώθηκε στην αίθουσα και δεν πίστευα σε αυτά που άκουγα. Έχουμε καταθέσει ήδη ένσταση η οποία θα εξεταστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή. Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να έχει τρεις υπηκοότητες καθώς, όπως ορίζει το καταστατικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, όλοι όσοι θέτουν υποψηφιότητα πρέπει να είναι πολίτες της χώρας που εκπροσωπούν».

Και όλα αυτά την ώρα που η χώρα μας δίνει πολλές μάχες σε διπλωματικό επίπεδο για να μην περάσουν οι εθνικιστικές επιδιώξεις των Σκοπίων…

ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΟΥΜΙΑ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου