10 Απριλίου 2009

ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΡΚΚ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.



Ισχυρότατες συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, από χθές ξημερώματα, μεταξύ Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ και του Τουρκικού Στρατού.
Τουλάχιστον 2 Ταξιαρχίες μεικτής σύνθεσης, του Τουρκικού Στρατού, με την συνδρομή επιθετικών ελικοπτέρων, δεκάδων αρμάτων μάχης, πυροβολικού και βαρέων όπλων, επιχειρούν στα όρη Καμπούρ στις επαρχίες Σιρνάκ και Τζουντί και στην περιοχή Μπεστλέρ Ντερελέρ, αντίστοιχα.
Μάχες διεξάγονται και στην περιοχή Ντερετζίκ της επαρχίας Χακαρί. Οι Τουρκικές Στρατιωτικές Δυνάμεις, υπέστησαν σήμερα το πρωί, ισχυρό αιφνιδιασμό και είχαν αρκετές απώλειες. Στην περιοχή από τις μεσημβρινές ώρες, σπεύδουν τουλάχιστον δύο επιλαρχίες αρμάτων μάχης, καθώς οι μάχες λαμβάνουν έκταση και είναι σφοδρότατες.
Πλήρη αιφνιδιασμό υπέστησαν οι Τουρκικές Στρατιωτικές Δυνάμεις, από μεγάλες ομάδες Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών, και στην περιοχή του Ακτουτούν, όπου ήδη κινούνται ισχυρές μηχανοκίνητες δυνάμεις ενίσχυσης, του Τουρκικού Στρατού.
Ισχυρές συγκρούσεις πραγματοποιούνται και στα περίχωρα του Ντιγιαρμπακίρ και σποραδικές συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές της επαρχίας Χακαρί.
Μεγάλοι σχηματισμοί του Τουρκικού Στρατού κινούνται κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας και Βορείου Ιράκ, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν ισχυρές επιθέσεις, εντός του εδάφους του Βορείου Ιράκ, από το απόγευμα σήμερα.
Πληροφορίες φέρουν, τις δυνάμεις των Κούρδων αυτονομιστών, να έχουν προμηθευθεί, αντιαεροπορικούς φορητούς πύραυλους,, αγνώστου προελεύσεως και να έχουν διεισδύσει εντός του Τουρκικού εδάφους με σκοπό να απαντήσουν, με αντίστοιχες επιθέσεις τους, στα εναέρια μέσα του Τουρκικού Στρατού, στις βάσεις τους. Κύριοι στόχοι των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ είναι η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ και άλλα προωθημένα αεροδρόμια, πλησίον των συνόρων Τουρκίας-Ιράκ.
Υψηλόβαθμοι Κούρδοι αξιωματούχοι της στρατιωτικής πτέρυγας του ΡΚΚ, διέψευσαν τις πληροφορίες που διέρρευσαν πριν λίγες ημέρες, πως το Ιράν, προμήθευσε το ΡΚΚ με ανατολικού τύπου αντιαεροπορικές ρουκέτες τύπου «STRELA» και έναν μικρό αριθμό ρουκετών «IGLA» Τσεχικής κατασκευής.
Πρόσφατα, οι δυνάμεις των Κούρδων αυτονομιστών που επιχειρούσαν στο έδαφος του Ιράν, το γνωστό «PJAK», έσπευσαν προς ενίσχυση των θέσεων, του ΡΚΚ στο Βόρειο Ιράκ, γεγονός που ενισχύει τις πληροφορίες, για πιθανή ενίσχυση των Κούρδων μαχητών με οπλικά συστήματα από το Ιράν.
Οι ευρείας κλίμακας συγκρούσεις μεταξύ των Δυνάμεων του Τουρκικού Στρατού, ξέσπασαν σε όλη την έκταση της Ν/Α Τουρκίας, αμέσως μετά το πέρας της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ στην Τουρκία, γεγονός που καταδεικνύει τις προθέσεις της Τουρκίας, για την μορφή που επέλεξε να δώσει λύση στο Κουρδικό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου