29 Ιουλίου 2009

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΚΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟ!

Σε ανακοινωθέν που εξεδόθη μετά τις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κουρδικού κόμματος DTP, ζητείται ο Οτζαλάν να εκληφθεί ως συνομιλητής. Στο ανακοινωθέν τονίζεται ότι το DTP θα εκπληρώσει κάθε καθήκον που αναλογεί σε αυτό, έτσι ώστε το προσεχές χρονοδιάγραμμα να οδηγήσει στην ειρήνη, και ότι θα λάβει μέρος ενεργά και αποτελεσματικά για τη δημιουργία μιας υπεύθυνης πολιτικής αντίληψης.

Στο ανακοινωθέν επισημαίνονται ακόμη τα εξής: «Οι διεθνείς εξελίξεις και οι πολιτικές ενέργειες στην περιοχή επηρεάζουν τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Οι εξελίξεις σχετικά με το Κουρδικό που σημειώνονται, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση της ημερήσιας διάταξης των τελευταίων ημερών, δεν μπορούν να εκλαμβάνονται ανεξάρτητα από τις γενικότερες αυτές εξελίξεις. Πέραν αυτού, ο αγώνας, τον οποίο διεξάγουν ο κουρδικός λαός και όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις, οδηγούν - ως μια δύναμη προώθησης για τη δημοκρατία - την Τουρκία σε ένα χρονοδιάγραμμα αλλαγών.»

Στο ανακοινωθέν, στο οποίο γίνεται λόγος για τον Οτζαλάν με το χαρακτηρισμό «αξιότιμος», τονίζεται ότι ο ανωτέρω ετοιμάζει έναν οδικό χάρτη σχετικά με την επίλυση του Κουρδικού και ότι θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στο χρονοδιάγραμμα για τη λύση. Ακόμη, αναφέρεται ότι και το DTP επιθυμεί να συμβάλει στο θέμα και ότι για το λόγο αυτό θα προβεί σε προτάσεις και αξιολογήσεις για την επίλυση του Κουρδικού.

Στο ανακοινωθέν υποστηρίζεται ότι στην πορεία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η δύναμη επίδρασης του Οτζαλάν στο λαό και στην οργάνωση και συνιστάται να αξιολογηθούν οι απόψεις του και ο ίδιος να εκληφθεί ως συνομιλητής, εφόσον υπάρχει η πρόθεση να γίνουν κάποια «καλά πράγματα» [φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο Πρόεδρος Γκιούλ] και αυτά να τεθούν σε εφαρμογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου