7 Μαΐου 2009

Συντονισμένες επιχειρήσεις Τουρκίας-Συρίας-Ιράν, κατά του ΡΚΚ.-

Τουρκία.- Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, έπληξαν θέσεις του ΡΚΚ, στις περιοχές Ζάπ και Αβασίν, του Βορείου Ιράκ. Τα Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 10 νεκρούς αντάρτες, προσθέτοντας πως «ήταν η ομάδα των τρομοκρατών που έκανε την άνανδρη επίθεση στο Ντιγιαρμπακίρ», επίσης, πως καταστράφηκαν αποθήκες πυρομαχικών.

Ερωτηθείς στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο 'Αχμεντ Ντενίς, ο εκπρόσωπος του PKK στο ιρακινό Κουρδιστάν, δήλωσε πως "μόνο δύο μέλη του PKK σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές τουρκικές επιθέσεις στις 29 και τις 30 Απριλίου στη ζώνη του Ζαπ", κοντά στο Ντοχούκ, ενώ δεν αναφέρθηκε για άλλα θύματα, στις επιθέσεις που ακολούθησαν, μέχρι σήμερα.

Ιράν.- Το πυροβολικό του Ιράν, από το πρωί χτυπά θέσεις του PJAK στα σύνορα Βορείου Ιράκ και Ιράν, ενώ βομβαρδίστηκε και ένα χωρίο, εντός της Ιρακινής επικράτειας, σε απόσταση 11 χιλιόμετρα από τα σύνροα.

Συρία.- Ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε 5 πόλεις, εξαπέλυσαν οι αρχές ασφαλείας της Συρίας, εναντίων Κούρδων. Συνελήφθησαν πάνω από 200 Κούρδοι, οπαδοί του ΡΚΚ,

ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, ανεβρέθηκαν νάρκες, εκρηκτικά και όπλα.

Εν τω μεταξύ σήμερα καταδικάστηκαν 23 Κούρδοι που είχαν συλληφθεί για συμμετοχή στο ΡΚΚ και τιμωρήθηκαν από 7 έως 20 χρόνια φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου